Hajápolási tippek

„Segítség! Mégis, mitől hullik a hajam?” A Hajhullás okai4 min read

2020.03.29. 2 min read

author:

„Segítség! Mégis, mitől hullik a hajam?” A Hajhullás okai4 min read

Reading Time: 2 minutes

„Segítség! Mégis, mitől hullik a hajam?” – Ismerd meg a leghatékonyabb megoldást, amivel megállíthatod! A hajhullás okai:

A dús, erős hajkoronát az egészség egyik szimbólumaként is szokás emlegetni, nem véletlenül. Amikor a szervezetben nincs valami rendben, arról a haj is árulkodik, ritkulása pedig igen gyakori vészjelző tünet. Összegyűjtöttük a hajhullás lehetséges okait, és egy bizonyítottan hatékony megoldást is bemutatunk Neked, amely segít megállítani a hajvesztést.

Miért hullik tavasszal erősebben a hajad?

Télen sokkal csekélyebb mértékű az ásványianyag-, nyomelem- és vitaminbevitel, a hiányállapotok pedig hajhullást eredményezhetnek. Kiemelten látványos hajveszteséget idézhet elő például a vashiány – ha a többi lehetséges ok kizárható, ennek érdemes utánajárnod. Ugyanilyen hiányállapot léphet fel influenzás időszakokat követően is, az immunrendszer legyengülése, a több napon át tartó lázas állapot hatására.

A tavasz sokak számára egyenlő a fogyókúrával, az intenzív koplalás pedig gyakran nemcsak kalóriadeficittel, hanem tápanyaghiánnyal is együtt jár. Az egészséged és hajkoronád védelme érdekében inkább az életmódváltást javasoljuk a drasztikus fogyókúra helyett.

Egészségügyi és genetikai okok a hajhullás mögött

Számos, főként a hormonműködést is befolyásoló betegség tünete lehet az erős hajhullás, a leggyakoribb ezek közül a pajzsmirigy-alulműködés. Árulkodó tünet, hogy ilyenkor a teljes hajminőség leromlik, nemcsak ritkásabb lesz, hanem kezelni is sokkal nehezebb. Nem betegség, de hormonálisan megterhelő a terhesség és a szoptatás, később pedig a menopauza időszaka is, így ilyenkor is jelentkezhet a kellemetlen hajvesztés.

A férfiaknál előforduló öröklött kopaszodási hajlam ugyan nem szüntethető meg, de létezik olyan megoldás, amellyel meghosszabbítható a hajas korszak, és késleltethető a hajvesztés. A kialakult kopaszság viszont nem fordítható vissza: a fejbőrön már megkeményedett kollagénburkot sajnos nem lehet feléleszteni. Ritkábban, de nőket is érinthet genetikai alapon a kopaszodás, elsorvadhatnak a hajhagymák, és teljesen megszűnhet a hajtermelődés. Ilyen esetekben érdemes már a legelső tünetek észrevételekor megoldást keresni a problémára.

Míg az említett esetekben inkább egyenletes hajvesztés jellemző, léteznek olyan problémák, amelyek foltos hajhullással üzennek jelenlétükről, például:

 • komolyabb gyógyszeres kezelések után,
 • pszichés vagy fizikai traumát követően,
 • a szervezetben található gyulladások miatt.

Meddig normális a hajvesztés?

Napi 50-60 szál haja szinte mindenkinek kihullik, afölötti szám esetén azonban már kóros hajhullásról beszélünk. Ha hirtelen jelentkezik a megnövekedett mértékű hajvesztés, érdemes rögtön utánajárni a lehetséges okoknak.

Állítsd meg a hajhullást! Íme, a leghatékonyabb ellenszer

Amikor a hajhagymák körül megkeményedik a kollagénburok, az blokkolja a véráramlást, nem engedi a vért a sejtekbe, ennek hatására pedig elvékonyodik a fejbőr, kilazulnak a hajhagymák, és elindul a hajhullás. A Kérastase Specifique termékcsalád tagja, az AMINEXIL ampulla kúra és a kiegészítő termékek segítségével viszont mindez elkerülhető, hiszen:

 • megakadályozza a kollagénfelhalmozódást a hajtüszőben,
 • ezáltal gátolja a hajszálak idő előtti elöregedését és elvesztését,
 • megerősíti a már vékonyodó szálakat,
 • optimalizálja a mikro-keringést,
 • anti-bacterialis hatóanyagával a fejbőrt visszaállítja eredeti, egészséges, egyensúlyi állapotába, amely az egészséges hajszálakhoz elengedhetetlen,
 • serkenti a hajnövekedést,
 • visszaállítja a fejbőr rugalmasságát,
 • megakadályozza a haj várható élettartamát negatívan befolyásoló fejbőr-irritációt.

A termék használata roppant egyszerű, hiszen csak a nedves hajba és fejbőrbe kell masszírozni, megelőzésre és tüneti kezelésre egyaránt alkalmas. Milyen esetekben ajánlott?

 • Ha betegség miatt hullik a hajad, a gyógyszerek mellé kiegészítő, helyi kezelésként,
 • ha nincs semmilyen szervi oka a hajvesztésednek, de gyorsan vissza szeretnéd fordítani a problémát,
 • megelőzésként akár nők, akár férfiak számára.

A hajhullás okai sokrétűek lehetnek.
Hajhullás kezeléséről, célzott termékeinkről érdeklődj szakértő mester- és senior fodrászainknál IDE kattintva!